Na lang nadenken is de beslissing eindelijk genomen. Er gaat verhuisd worden! Het klinkt erg simpel en het nieuwe droomhuis is ook al in het vizier. Het oude huis moet alleen nog even verkocht worden. Dit kan nog al eens wat stress opleveren. Wij geven je daarom graag tips om je huis te verkopen binnen 1 week.

Presentatie

In de huidige markt die redelijk overspannen is lijkt dit gemakkelijk. Binnen een week iets verkopen blijkt ondanks de staat van de markt toch lastig. De presentatie van je huis is hierin misschien wel de belangrijkste troef om je huis te verkopen binnen 1 week. Bedenk kenmerken die jouw huis uniek maken. Hierdoor kun je die kopers net wat sneller over de streep krijgt. Laat iemand die daar verstand van heeft een leuke tekst schrijven die er tussenuit springt. Foto’s zijn daarbij ook erg belangrijk. Dit kun je het beste laten doen door een fotograaf gespecialiseerd in huizen. Met speciaal materiaal kan deze fotograaf je huis groter laten lijken dan het in werkelijk is.

Woningsites

Er zijn verschillende woningsites in omloop. Wed niet op één paard en zorg ervoor dat je naast de website van je makelaar ook gevonden kan worden op andere sites. Kies er bijvoorbeeld drie uit en richt ze goed en overzichtelijk in. Sommige van deze sites bieden ook de mogelijkheid om (tegen betaling) bovenaan te komen staan. Eventuele kopers zullen jouw huis op die manier sneller kunnen vinden wat de kans groter maakt dat het huis in die ene week verkocht wordt.

Prijs

Het huis kan nog zo mooi op verschillende sites staan. Het heeft geen zin als je dan de hoofdprijs gaat vragen. Zorg voor een scherpe vraagprijs die uiteraard wel realistisch is. De markt is en blijft een kwestie van aanbod. Is je huis te duur? Dan zullen veel mensen dit voorbij laten gaan en moet je net die ene koper hebben die verliefd is geworden op jouw huis. Ga je te laat zitten? Verkopen gaat geen probleem worden, maar je zult altijd het gevoel hebben dat er meer uit te halen was geweest.

Open huis

De manier om je huis op een persoonlijke manier onder de aandacht te brengen is een open huis. Potentiële kopers kunnen echt kennis maken met het huis op een laagdrempelige manier. Nodig bijvoorbeeld ook wat vrienden uit die zich voordoen als koper. Op die manier zullen andere geïnteresseerden het idee krijgen dat ze vaart moeten maken en een realistisch bod moeten neerleggen.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.