Heb je een eigen restaurant? Dan kan het samenstellen van de kaart en het maken van de lekkerste gerechten een hele uitdaging zijn. Hoe onderscheid je jouw restaurant van andere eettentjes? En hoe zorg je ervoor dat de gasten keer op keer terug willen komen naar jouw restaurant? We geven je graag onze gouden tips!

Stel een mooie menukaart samen

De menukaart is een van de eerste zaken waar het oog van de klant op valt. Stel een kaart samen met smaakvolle gerechten die goed op elkaar zijn afgestemd. Ook moeten de gerechten passen bij het thema van je restaurant. Pizza past bijvoorbeeld niet heel goed op de menukaart van een Chinees restaurant. Andersom zullen je gasten waarschijnlijk ook een wenkbrauw optrekken als ze nasi goreng kunnen bestellen bij een Italiaanse trattoria. Zorg er ook voor dat er niet te veel gerechten op je menukaart staan. Je kunt beter 5 steengoede en overheerlijke opties aanbieden dan 30 gerechten die matig zijn van smaak.

Houd verse ingrediënten goed vers

Gerechten die zijn bereid met verse ingrediënten smaken het allerbeste. Houd je ingrediënten dus altijd vers. Bewaar smaakmakers als uien en knoflook op een koele en donkere plek. Bepaalde groenten, sauzen en bereide gerechten bewaar je in de koelkast of vriezer. Investeer daarom in een goede horeca koeling. Ook als je een kleine zaak hebt zijn een horeca koeling en vriezer essentieel. Deze apparaten hebben een hogere capaciteit dan een gewone koeling of vrieskist. Bovendien kun je er veel meer producten in kwijt. Je kunt snel en eenvoudig horeca koelingen en vriezers bij horeca webstore bestellen.

Zorg voor vegetarische opties

Steeds meer mensen eten geen of minder vlees. Het is dus goed om enkele heerlijke vegetarische opties op de menukaart te zetten. Vlees in gerechten kan eenvoudig worden vervangen door peulvruchten, noten, champignons of kaas. Ben je niet zo thuis in de vegetarische keuken? Zoek dan goede recepten op het internet, in een vegetarisch kookboek of laat een expert een origineel recept samenstellen.

Investeer in goed keukengerei

Een amateurkok kan thuis heerlijke gerechten bereiden met goedkoop keukengerei, maar als je een restaurant hebt wordt het een ander verhaal. Investeer in goede, scherpe messen van hoogwaardige kwaliteit. Ook soeplepels, pollepels, pannen en ovenschalen dienen van topkwaliteit te zijn. Bezuinig hier vooral niet op: goed keukengerei komt het gemak in de keuken en de kwaliteit van je gerechten zeker ten goede. Hetzelfde geldt natuurlijk voor apparatuur dat je in de keuken van je restaurant gebruikt. Denk daarbij aan ovens en een professioneel gasfornuis.

Een goede bouillon als basis

In veel heerlijke gerechten wordt bouillon verwerkt. Denk aan soepen en sauzen, maar ook in veel andere recepten is een goede bouillon onmisbaar. Maak bouillon altijd vers met goede groenten en kruiden. Voor vlees- of visbouillon gebruik je natuurlijk vlees, botten en vis van goede kwaliteit. Grof zeezout maakt je bouillon helemaal af. Durf te experimenteren en geef je eigen touch aan de smaak. Iedere kok maakt zijn eigen, unieke bouillon.

Succesvol de lekkerste gerechten in je eigen restaurant maken

Je weet nu wat er nodig is om succesvol de lekkerste gerechten in je eigen restaurant te maken. Ook weet je hoe je verse ingrediënten het beste kunt bewaren. Bestel je horeca koelingen en vriezers bij horeca webstore, investeer in goed keukengerei en stel een indrukwekkende menukaart samen. Wees daarnaast altijd gastvrij, en je weet zeker dat je gasten keer op keer terug zullen komen naar jouw geweldige restaurant!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.