Vastgoedbeheer is het toezicht op residentieel, commercieel en / of industrieel vastgoed, inclusief appartementen, vrijstaande huizen, flatgebouwen en winkelcentra. Het gaat meestal om het beheren van vastgoed dat eigendom is van een andere partij of entiteit. De vastgoedbeheerder treedt op namens de eigenaar om de waarde van het onroerend goed te behouden en tegelijkertijd inkomsten te genereren.

Vastgoedbeheer opsplitsen

Vastgoedbeheerders helpen eigenaren bij veel taken rondom het vastgoed. Denk aan het maken van budgetten, het adverteren van huurwoningen, het kwalificeren van huurders, het innen van huur, het voldoen aan de lokale wetten op verhuurders en huurders en het onderhouden van eigendommen. Preventief onderhoud, interieur- en exterieurreiniging en constructie vallen allemaal onder de verantwoordelijkheden van een vastgoedbeheerder. Deze verschillende taken worden vaak onderverdeeld in drie verschillende diensten: technisch beheer, financieel (of administratief) beheer en commercieel beheer. Deze diensten zijn soms flexibel in te kopen. Je neemt alleen de specifieke diensten af die je nodig hebt. Eigenaars betalen vastgoedbeheerders een vergoeding of een percentage van de huur die door een onroerend goed wordt gegenereerd terwijl ze in beheer zijn.

Redenen om vastgoedbeheer bedrijven in te huren

Vastgoed op de juiste manier beheren draait om transparantie, hard werken en communicatie. Aan het eind van de dag moet je de juiste verwachtingen scheppen door een stap verder te gaan en ervoor te zorgen dat je duidelijke communicatielijnen open hebt staan. Het is niet niks om vastgoed te beheren. Eigenaars van onroerend goed huren om verschillende redenen vastgoedbeheerbedrijven in. Sommige eigenaren hebben mogelijk veel huurwoningen in hun portefeuille, maar missen de tijd of expertise om de panden te onderhouden en met huurders om te gaan. Sommige eigenaren hebben er alleen belang bij huurwoningen te bezitten en daar winst mee te behalen. Wanneer dit het geval is, huren ze professionele vastgoedmanagers in. Afwezige verhuurders maken ook gebruik van property management services.

Vind vastgoedbeheerders bij jou in de buurt

We begrijpen dat het lastig is de juiste vastgoedbeheerder te vinden. Daarom hebben we dat werk uit handen genomen, zodat dat niet hoeft te doen. Is deze vastgoedbeheerder Rotterdam bijvoorbeeld iets voor jou? Met een frisse en flexibele aanpak. Of ben je opzoek in de Domstad? Dan is deze vastgoedbeheerder Utrecht de betere keuze. Een bedrijf dat 24/7 voor je klaar staat met een persoonlijk advies. Waar je ook woont, er is altijd wel een professionele partij voor jou!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.