Iets wat je normaalgesproken dagelijks doet is reizen naar werk of voor werk. Uit het onderzoek van BCT Travel is gebleken dat bedrijven steeds meer op hun kosten en ecologische voetafdruk gaan letten. Hiernaast is het door de toenemende digitalisering niet altijd meer nodig om te reizen. Er zijn genoeg redenen op te noemen waarom werkenden minder behoefte hebben aan reizen. Toch blijkt het dan we met z’n allen juíst meer reizen… en dat zal volgens Topman van BCD Travel Jean-François De Mol niet binnen een paar jaar veranderen. Des te meer redenen om goed na te denken over jouw manier van reizen. Hoe duurzaam reis jij momenteel voor werk? Wij geven je een paar tips om zakelijk zo duurzaam mogelijk te reizen.

Tip 1: Een auto van de zaak

Wellicht is het mogelijk om een auto van de zaak te krijgen. Meestal zijn dit leaseauto’s. Dat houdt in dat je een auto least (leent) voor de tijd dat jij hierin mag rijden. In de meeste gevallen is het aan je werkgever om het type auto uit te zoeken. Toch is het altijd mogelijk om met je werkgever te overleggen of je wellicht een meer duurzaam model kunt krijgen. Je kunt aangeven dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een van de meest besproken termen is van de huidige maatschappij. Om de ecologische voetdruk zoveel mogelijk te beperken is het verantwoorder om te reizen met een hybride-, gas- of geheel elektrische auto (bijvoorbeeld een Audi A3 Sportback 1.4 E-TRON). Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het aanzicht en het imago van het bedrijf waar je werkt.

Tip 2: Elektrische fiets

Een van de meest verantwoorde manieren om naar werk te gaan is met een elektrische fiets. Tegenwoordig zijn deze fietsen echt niet meer zoals vroeger en zijn een verschillende designmodellen te verkrijgen. Het is voor je werkgever (of als werkgever) erg voordelig om te kiezen voor een fiets. Dit is waarom:

  • Er zijn geen kosten aan benzine. Dit kan honderden euro’s per maand schelen. Moet je nagaan hoeveel kosten dit bespaart op jaarbasis. 
  • Lage elektriciteitskosten. Ja een elektrische fiets moet wel opgeladen worden. Geen probleem, de batterijen die er tegenwoordig in zitten zijn van lange duur. Hiernaast hoef je je ook geen zorgen te maken over de energiekosten. Elektriciteit brengt relatief lage kosten met zich mee, dus je zult vrijwel altijd voordeliger uit zijn met een elektrische fiets dan een auto.
  • Gezondheid is ook een groot aspect waarom men graag kiest voor een elektrische fiets. Gemiddeld breng je 80% van je dag binnen door (ja het is veel, maar helaas echt waar). Hierdoor is de kans vrij klein dat je aan voldoende lichaamsbeweging komt. Met de fiets kun je dit weer inhalen. 

Kortom, niet 2 maar meerdere vliegen in 1 klap met de fiets!

Tip 3: Zakelijke ov-chipkaart aanvragen

Rij je liever niet met de auto, maar geeft fietsen je ook niet echt bepaald ontspanning? Vraag dan een zakelijke ov-chipkaart aan. Hiermee reis je op de kosten van de zaak en kun jij heerlijk rustig je ontbijtje ’s Ochtens in de trein opeten of een boekje lezen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een heerlijk powernapje te doen tussen afspraken door!

Tip 4: Wat te doen bij pech onderweg

We hopen uiteraard dat het je nooit overkomt, maar mocht het je een keer overkomen: bij autopech helpt RoadGuard je 24/7 de weg weer op. Met hun pechhulp on demand service bieden zij een voordelige service waar je geen abonnement of lidmaatschap voor af hoeft te sluiten. Je kunt hun gratis app downloaden in de Appstore (IOS) of Google Play (Android).

Kortom, er zijn genoeg duurzame opties om te reizen voor werk!

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.