TikTok is een van de apps die niet meer weg te denken is. Met ontzettend veel dagelijkse gebruikers is de app een groot succes. Ondertussen hebben ook niet alleen kinderen de app gedownload, maar mensen uit alle leeftijdscategorieën. Ook steeds meer bedrijven hebben de app ontdekt en zijn er actief op. Benieuwd naar alle feitjes over TikTok, lees dan verder! 

Wat is TikTok? 

TikTok is een social media-platform waarop korte video’s te zien zijn. Deze video’s kunnen een lengte hebben van 3 seconden tot maximaal 3 minuten. Voor lange filmpjes moet je dan ook zeker niet op TikTok zijn. TikTok is beschikbaar in de appstore over de hele wereld. In 150 landen is de app te downloaden. Een onderdeel waar TikTok om bekend staat is de ‘for you’ pagina. Hier komen TikToks op te staan waarvan TikTok denkt dat jij ze interessant vindt. Op deze pagina wordt dan ook veel gescrolled door de app gebruikers. 

Trends

TikTok is een app waarop veel trends langs komen. Elke week zijn er wel een aantal trends die komen en gaan. Als je als contentmaker op TikTok mee wilt doen met een trend op TikTok, moet je dan ook snel anticiperen. Het is dan ook de kunst om op het juiste moment mee te doen met de trend. Maar onze tip is vooral, wacht niet te lang! Doordat er zoveel content op TikTok wordt geplaatst en omdat het zulke korte filmpjes zijn, is het ook mogelijk om veel trends te hebben. Daarnaast is de app ook redelijk gebruikersvriendelijk, waardoor meedoen met een trend ook gemakkelijk is. 

Musical.ly 

Misschien kennen een aantal mensen de app musical.ly nog wel. Hierop kon je ook korte video’s maken, waarbij de meeste mensen playbackten op een liedje naar keuze. Klinkt redelijk hetzelfde als TikTok. En dat kan ook kloppen want in 2017 is Musically gekocht door de eigenaren van TikTok. Musical.ly had destijds 3 miljoen gebruikers in Nederland en België, de app was dus een stuk minder populair dan TikTok. TikTok heeft tegenwoordig ruim 5 miljoen Nederlandse gebruikers. 

Het algoritme 

TikTok is bekend en geliefd door de ‘for-you’ pagina. Zoals al eerder gezegd krijgen TikTok gebruikers hier TikToks te zien waarvan TikTok denkt dat zij die leuk vinden. Dit wordt door middel van een algoritme gedaan. De kans is dan ook extreem klein dat jij precies dezelfde TikToks te zien krijgt als iemand anders. Hierdoor is het wel lastiger om volgers te krijgen op TikTok, aangezien mensen niet een account hoeven te volgen om content te zien die hen aanspreekt. De drempel om iemand dan ook daadwerkelijk te volgen is dan ook wat groter. Wil jij nou graag wat volgers erbij hebben? Dan kan Followersnet je helpen! Bij Followersnet is het mogelijk om TikTok volgers te kopen. Dit kan je net de nodige boost geven om actief te blijven op TikTok. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.