De mogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om het offline bedienen van klanten met online functionaliteiten. De meest voorkomende zijn wachtkamerschermen en bewegwijzering. Beide zijn populair en komen daarom ook vaak voor. Je komt ze overal tegen, Rotterdam centrum, IKEA enzovoort.  De reden dat mensen voor online functies kiezen is omdat het duidelijker is. Een scherm ziet er strakker uit dan een los vel papier. Daarnaast is het energiebesparend, je bespaart op inkt en printpapier bijvoorbeeld. Ook kun je zelf het scherm instellen. Je kunt de plattegrond van je pand laten zien, of je nieuwe website of alleen voor het laten zien van reclames.

Schermen voor in de wachtkamer
In een wachtkamer duurt het wachten altijd net wat langer dan normaal. Gelukkig kun je door digitale schermen (narrowcasting schermen) zien hoelang het nog duurt voordat je aan de beurt bent. Je ziet dan je naam/nummer met erachter bijvoorbeeld het aantal minuten hoelang je moet wachten. Verder kan het scherm zorgen voor entertainment. Omdat het een digitaal scherm is kunnen er ook filmpjes worden afgespeeld. Dit helpt bij het wachten. Ook kun je nuttige informatie tonen zoals het weerbericht of de hoogtepunten uit het nieuws. Je hebt niet veel nodig voor wachtkamerschermen. Je hebt een smart-tv en internet nodig en meer niet.

Digitale bewegwijzering
Digitaal je klanten de juiste richting op sturen heeft veel voordelen. Naast dat het er strak en modern uitziet, is het makkelijk aanpasbaar. Als om welke reden dan ook de route gewijzigd wordt, kan dit makkelijk aangepast worden in het systeem. Digitale bewegwijzering kom je tegen in winkels als bijvoorbeeld IKEA. IKEA maakt gebruik van speciale led verlichting die op de grond pijlen projecteert waar je heen moet. Dit is een vorm van digitale bewegwijzering. Maar je hebt ook simpele vormen van bewegwijzering. Je kunt gebruik maken van een groot scherm die op een aantal plekken staan in de winkel. Hierop staat waar je je bevindt, en de plattegrond van de winkel of locatie waar je je bevindt. Dit soort schermen vind je in hele grote winkel en groothandels als de MAKRO of Poortvliet Wonen. Ook staat er zo’n scherm in de Markthal in Rotterdam centrum. Omdat het digitale schermen zijn, is er ook hier een mogelijkheid om naast je plattegrond wat reclame te tonen. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.