Netwerken is tegenwoordig super belangrijk, en het wordt in de toekomst waarschijnlijk alleen maar belangrijker. Niet iedereen beschikt echter over goede netwerkvaardigheden. Daarom beschrijven we in dit artikel een aantal tips die jij kunt gebruiken voor het leggen van zakelijke connecties!

Tip 1: Wees voorbereid

De eerste tip is om altijd voorbereid te zijn op interessante gesprekken, waar je ook bent. Of je nou wat gaat lunchen met een klant of met je vrienden naar het terras gaat. Overal kun je immers interessante mensen tegen het lijf lopen! Zorg dus ten eerste dat je altijd een visitekaartje met je contactgegevens erop bij hebt. Zorg daarnaast dat je een korte pitch over jezelf voorbereid die je op ieder moment in kunt zetten. Je moet in staat zijn om onverwachts jezelf kort en duidelijk voor te stellen, inclusief wat voor werk je precies doet.

Wanneer je weet dat je een potentiële connectie gaat ontmoeten, verdiep je dan in deze persoon. Kijk op LinkedIn wat voor soort werk hij/zij doet, en bereid vragen voor. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tip 2: Online connecties leggen

De volgende tip is om je niet enkel te focussen op “offline” connecties. Online kun je namelijk veel meer mensen bereiken! Ga dus opzoek naar interessante connecties op platformen zoals LinkedIn. Voor je contact gaat leggen, dien je wel te zorgen dat je profiel representatief is. Dit doe je onder meer met een zakelijke portretfoto. Je LinkedIn profiel is als het ware je online CV. Wanneer je niet over een zakelijke foto beschikt, kunt je terecht bij Link Fotografie. Dit is een professionele fotostudio in Utrecht en Breda. Zorg naast een goede foto ook voor betrouwbare aanbevelingen en recente werkervaring op je online profiel. Dit zorgt er tevens voor dat potentiële connecties eerder contact met jou opnemen!

Tip 3: Online connecties omzetten in offline connecties

Wanneer je online connecties hebt gelegd, is het belangrijk deze om te zetten in offline connecties. Maak dus bijvoorbeeld eens een afspraak voor een zakelijke lunch met één van je nieuwe LinkedIn connecties.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.