Voor veel ondernemers is een website ontzettend belangrijk. Helaas zijn een aantal van hen zich hier nog niet helemaal van bewust. Daarnaast komt het veel voor dat ondernemers niet de juiste kennis en ervaring hebben om een eigen website te bouwen. Dit is op dit moment niet meer nodig, omdat alles nu op internet staat is alles makkelijk op te zoeken. Bovendien kun je hele video’s op het internet vinden waarin wordt uitgelegd hoe je een website kunt bouwen. Daarentegen kun je er ook voor kiezen om de website te laten bouwen door webdevelopers. Het is echter in beide gevallen verstandig om zelf een domeinnaam aan te vragen.

Wat is een domeinnaam?

De domeinnaam van je website is de naam van je website. Iedere website heeft een eigen Ip adres. De verzameling van deze gegevens voor je domeinnaam worden ook wel DNS instellingen genoemd. Voordat je kunt snappen wat DNS inhoudt, is het belangrijk dat je weet wat de nameserver van een domeinnaam doet. Zodra je de naam van een website in een adresbalk van je browser intypt, komt er een verzoek binnen bij de nameservers die hiervoor zijn ingesteld. Daarna koppelen de nameservers het IP-adres terug die in de DNS-instellingen van de betreffen domeinnaam staan. De afkorting DNS staat voor Domain Name System. Als je een website hebt, kun je de zogenoemde DNS-records instellen. HIerdoor kun je je domeinnaam naar je website of naar je e-mail server laten wijzen.

Verschillende soorten DNS-records

Op dit moment zijn er veel verschillende soorten DNS-records. Met behulp van deze DNS-records kun je je domeinnaam beheren. De doeleinden van deze DNS records lopen erg uiteen. Je kunt een A-record gebruiken voor het koppelen van een IPv4 adres aan het domein. Daarnaast kun je met een MX-record een mailserver opgeven, hierdoor kun je mailservers opgeven. De doeleinden lopen dus erg uiteen, neem een kijkje op het internet voor jouw perfecte DNS-record.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.