Het aanschaffen van een tijdregistratieterminal is een perfecte manier om de werkuren van je werknemers bij te houden. Alles kan worden meegenomen in de tijdsregistratie, van overwerken tot verzuimuren. Dit maakt het schrijven van uren en facturen een stuk makkelijker. Benieuwd naar hoe tijdsregistratie precies werkt? Hieronder staat alle informatie die je moet weten!

Specificaties van tijdregistratieterminal

De badgelezer dient aan de muur gemonteerd te worden. Zorg dat het apparaat op een centrale plek hangt zodat iedere werknemer het ziet hangen bij binnenkomst. Het terminaal is stevig en kent een dikke laag glas. Het apparaat kan lange tijd mee en zal niet zomaar kapot gaan. Dat is natuurlijk belangrijk, want de hele dag door zullen werknemers gebruik maken van het apparaat. Verder is het systeem toegankelijk voor vrijwel iedereen. Het apparaat kan namelijk in meerdere talen ingesteld te worden zoals in Nederlands, Engels of Duits. De badgelezer is ook makkelijk te navigeren zodat iedereen er mee uit de voeten kan. 

Hoe werkt de tijdsregistratie precies?

De werking van de tijdsregistratie gaat als volgt: allereerst houdt de werknemer zijn persoonlijke pas of druppel voor het terminaal. Als ze net zijn gearriveerd zullen ze kiezen voor inklokken. Vanaf dat moment zal er worden opgenomen hoe lang de werknemer aan het werk is. In de pauze keren ze terug bij het terminaal en geven ze aan dat ze er even tussenuit zijn. Aan het einde van de werkdag dienen de werknemers zich ook weer af te melden. Het is zelfs mogelijk om aan te geven wanneer je moet reizen tijdens je werktijden, zodat diensten buiten het pand ook worden meegenomen. Aangezien je het apparaat iedere dag gebruikt zal het op een gegeven moment een routine worden voor iedereen. 

Tijdsregistratie combineren met toegangscontrole

Om de veiligheid van je bedrijf te verbeteren kun je ook toegangscontrole implementeren. Door middel van elektrische sloten, gezichtsscans of met andere geavanceerde technologie geef jij enkel aan de bevoegden toegang tot je bedrijf. Zo bescherm je je bedrijf tegen inbraken, maar geef je je werknemers ook een gevoel van veiligheid. Het opwekken van veiligheid is belangrijk om een goede band te creëren tussen werknemer en werkgever. 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.