Als geen ander is het innovatiebureau in staat je te helpen bij innoveren. De specialisten begrijpen als geen ander dat het runnen van de dagelijkse gang van zaken binnen je organisatie al meer dan een dagtaak is en dat toekomstgericht denken en kijken en innoveren er dan maar wat bij hangt. En toch kan innoveren prima naast het leiden van je bedrijf. Sterker nog, je zult als ondernemer wel moeten wil jij het hoofd boven water houden.  

Gebrek aan ideeën en aan tijd 

Hoewel veel ondernemers zeggen te willen innoveren, komt daar in de praktijk erg weinig van terecht. Het is het gebrek aan tijd en een gebrek aan ideeën hoe dit te doen die daar de oorzaak van zijn. Een ding is zeker, wie wil innoveren moet een aantal gebaande paden verlaten en moet zorgen voor een andere mindset. Innoveren is experimenteren. Is onzekerheid afgezet tegen een zekere business case en innoveren is eveneens fouten maken en die toegegeven. Dus ook als je leidinggevende bent, Een en ander vindt plaats in een veilige omgeving. Die omgeving moet uitnodigen om creatief te denken en leiderschap te tonen.  

Wat je zoekt zijn out-of-the-box oplossingen 

Out-of-the-box oplossingen. Dat is waar je als bedrijf vaak naar smacht. Een eerste aanzet is kiezen voor een gestructureerde aanpak. Neem afscheid van de brainstormsessies, maar kies in plaats daarvan voor design thinking, iets waarover het innovatiebureau je graag bijpraat. Bij innoveren hoort testen en experimenteren, ook als er onzekerheden bestaan. Betrek voortaan zowel de klant als medewerkers eerder bij de ontwikkeling van een nieuw product en ga werken met multidisciplinaire teams. Alleen dan geef je innoveren ook echt vorm en ben je klaar om ook de concurrentie in de toekomst aan te blijven gaan.  

Professionals van het innovatiebureau 

Investeer bovendien in je mensen en daardoor in kwaliteit. Zoek het in opleidingen voor je medewerkers en laat ze nieuwe dingen leren. Ook zo laat je zien dat je innoveren wel degelijk serieus neemt. Best veel hè? Daarom is het ook goed je bij te laten staan door de professionals van een innovatiebureau.  

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.