Het rapport van eigendomsinformatie biedt antwoord op de vraag wie de rechtmatige eigenaar van een pand of perceel is. Het rapport bevat een uittreksel van de eigendomsakte en is een soort van samenvatting van de originele eigendomsakte. Het rapport met eigendomsinformatie bestaat uit veel informatie.

Rapport informatie

De volgende eigendomsinformatie staat in het rapport: De naam van de eigenaar, de zakelijke rechten, het jaar van verkoop, de koopsom, de omschrijving van het object, de kadastrale aanduiding, de kadastrale oppervlakte. Ook staan eventuele belemmeringen en/of aanvullende registraties en een verwijzing naar het brondocument in het rapport

Kadasterdata gratis

KadastraleKaart.com is heeft de meest actuele gegevens van het Kadaster over ieder kadastraal perceel en kavel. Bovendien is het een gratis online kadasterkaart van Nederland. In de zoekfunctie kan gezocht worden naar adres, postcode of perceel. Er zijn een aantal functies die je kunt gebruiken op de site van KadastraleKaart.com, namelijk: een in- en uitzoomfunctie, de functie om te filteren op perceelgrootte, de keuze om andere kaartleggen te kiezen en een inzoom selectie naar de locatie zelf.

Kadaster online

Informatie over onroerende zaken en de daarbij behorende rechten wordt beheerd door het Kadaster.
Informatie binnen het kadaster kan opgevraagd worden bij de gemeente. Ook informatie over een specifiek perceel is opvraagbaar. Wanneer je een woning gaat kopen is de meeste informatie uit het kadaster van onmisbare waarde. Vaak is het mogelijk om kadasterdata gratis op te vragen. Je kunt veel verschillende informatie opvragen, denk hierbij aan informatie over de grenzen, de oppervlakte van het perceel, het bouwjaar, de inhoud van de woning, de waarde van de woning en van vergelijkbare woningen in de buurt, hypotheken of beslagen en erfdienstbaarheid of erfpacht. Bestemmingsplannen kunnen ook wenselijk zijn. Gemeentes hebben vaak plannen met desbetreffende wijken. Het is daarom handig om te weten welke gevolgen dit heeft voor jouw perceel. En nog handiger is dat sommige gemeentes deze informatie gratis weggeven.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.