Heb je een bestelbus? Dan is bestelbusbeveiliging helaas een must. Het komt namelijk vaak voor dat bestelbus worden gestolen of dat de laadruimte wordt leeggeroofd. In dit artikel vertellen we je wat je kunt doen om de kans op een succesvolle inbraak in de laadruimte te voorkomen.

Beveiliging van de laadruimte

Veel ondernemers die een bestelbus hebben, laten waardevolle spullen in de laadruimte liggen. Denk bijvoorbeeld aan waardevol gereedschap of bestellingen van klanten die afgeleverd moeten worden. De laadruimte is dan ook een favoriet doelwit van criminelen.

Je kunt twee dingen doen om de laadruimte te beveiligen tegen inbraak:

  1. Het laten installeren van raamroosters, zodat inbraak via de ramen zeer lastig wordt.
  2. Het laten installeren van laadruimtebeveiliging door middel van mechanische sloten op alle toegangspunten van de laadruimte. De sloten worden vanuit een bedieningspaneel dat zich in de bestuurderscabine bevindt bediend. Met een druk op de knop ontgrendel je de sloten.

Vergrendeling van de versnellingspook

Met behulp van een slot voor de versnellingsbak kun je de versnellingspook vergrendelen. Het is daardoor niet mogelijk om te schakelen waardoor het zeer lastig wordt om je bestelbus buit te maken. De bediening van het versnellingsbakslot is eenvoudig. 

Met behulp van een sleuteltje kun je het versnellingsbakslot op slot en van slot halen. Tijdens het rijden moet je de sleutel laten zitten. Dit zogenoemde ‘fietsslotprincipe’ werkt prettig, omdat je met de sleutel in de hand weet dat je het versnellingsbakslot op slot hebt gedaan.

Beveiliging van de motorkap

Veel bestelbussen worden uitgerust met een motorkapslot dat niet zo sterk is. Het gevolg is dat motorkappen relatief eenvoudig kunnen worden opengebroken en dieven er met waardevolle onderdelen vandoor kunnen gaan, zoals de accu van je bestelbus.

Met een motorkapslot zorg je voor een extra vergrendeling van de motorkap die het verder openen blokkeert als het standaard aanwezige slot is opengebroken.

Beveiliging van de OBD stekker

Via de OBD stekker is het mogelijk om nieuwe sleutels in te leren. Het is dus zeer ongewenst om de toegang tot de OBD stekker niet te beveiligen. Met behulp van een OBD slot kun je de stekker beveiligen. 

Bij het OBD slot krijg je, net zoals bij de andere sloten, een sleutel meegeleverd waardoor er bij onderhoudswerkzaamheden de software van je bus nog steeds kan worden bijgewerkt en nieuwe sleutels kunnen worden ingeleerd.

Laat je adviseren door een specialist in bestelbusbeveiliging

Afhankelijk van het merk en het type bestelbus dat je hebt is er vrijwel altijd een passende oplossing voor bestelbusbeveiliging. Laat je adviseren door een specialist in bestelbusbeveiliging voor een oplossing op maat.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.