Heb jij een onderneming in de zakelijke dienstverlening, zoals een accountantskantoor? Dit artikel is bedoeld voor jou als je het overweegt om de salarisadministratie uit te besteden! Er zijn vele administratiekantoren die dit aanbieden, zoals www.compasnl.com/. Het kan lastig zijn om te beslissen of je het wel of niet zelf wil doen. Daarom vertellen wij je van welke voordelen je kunt profiteren, als je deze taken uit de handen laat nemen. Na het lezen van dit artikel wordt het maken van een keuze zeker makkelijker!

Meer tijd voor je kernactiviteiten

Binnen de zakelijke dienstverlening ben je al bezig met het verlenen van service aan je klanten. Het zelf bijhouden van je salarisadministratie is een tijdrovende klus. Deze tijd kun je beter besteden aan je kernactiviteit: het helpen van klanten. Daarnaast is het bijhouden van je administratie niet eenvoudig: je moet namelijk rekening houden met vele factoren. Hier gaan we zo dieper op in. Als jij je salarisadministratie uitbesteedt, ben je ervan verzekerd dat je meer tijd hebt om je te focussen op je kernactiviteit!

Bespaar geld

Zoals je eerder hebt gelezen is een salarisadministratie uitvoeren niet de makkelijkste taak. Je moet namelijk rekening houden met onder andere bruto- en nettoloon berekeningen, jaaropgaven, fiscale en sociale wet- en regelgeving die constant veranderen. Dit kan geld kosten, omdat je hier veel tijd in moet steken en deze moeite beter kunt stoppen in datgene waar jij echt goed in bent! Daarnaast heeft het maken van fouten in je administratie consequenties. De belastingdienst en andere overheidsinstanties kunnen hier namelijk torenhoge boetes opleggen en dat wil je natuurlijk niet hebben! Als je je administratie laat uitbesteden is het gegarandeerd dat deze vervelende situaties niet voorkomen.

Inzicht in de financiële situatie van je onderneming

Experts binnen de salarisadministratie hebben een sterk oog voor detail. Veel bedrijven die hier gespecialiseerd zijn gebruiken speciale tools om het financiële welzijn van je onderneming te monitoren. Daarom hoef je niet bang te zijn om het overzicht te verliezen! Verder hebben deze experts natuurlijk uitstekende vakkennis, waardoor je ook echt een sparringpartner hebt die met je kan meedenken over bepaalde zaken. Dit kan vele kansen bieden voor jouw bedrijf! Daarnaast houden deze experts je ook altijd up-to-date over de laatste ontwikkelingen binnen de wetgeving, zodat jij niet zelf op onderzoek hoeft uit te gaan!

De belangrijkste voordelen

Het uitbesteden van salarisadministratie voor accountantskantoren of andere zakelijke dienstverlening heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Om het overzichtelijk voor je te maken zullen we de belangrijkste voordelen weer benoemen. Ten eerste kun je je volledig focussen op het ondernemen, zonder dat je je druk hoeft te maken over onder andere het op tijd indienen van je belastingaangiftes. Ook hoef je de ontwikkelingen op het gebied van wetgeving niet bij te houden, want dit wordt voor jou gedaan! Hierdoor weet je ook zeker dat alles nauwkeurig en zonder fouten wordt ingevoerd. Ten slotte krijg je ook altijd real-time informatie over de financiële situatie van je bedrijf. Dit kan weer een bijdrage leveren aan de groei van je onderneming! 

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.