Veel mensen hebben wel ervaring met investeren in een auto of huis. Maar hoe zit het eigenlijk met een boot? In dit artikel kom je te weten waarom een boot een goede investering is!

Recreatie

De eerste reden om in een boot te investeren is het plezier dat je ervoor terug krijgt. Heerlijk met je gezin of vrienden een dagje varen, of lekker even alleen vissen. Het kan allemaal als je een eigen boot hebt! Naast dat het erg leuk is om te varen, is het ook ontspannend. Goed dus voor je mentale gesteldheid!

Waarde

Een boot hebben is dus erg leuk. Maar hoe zit het financieel gezien? We weten allemaal dat een auto erg snel waarde verliest. Een boot is echter een stuk waardevaster. Tevens gaat een boot erg lang mee. Wanneer je je boot na bijvoorbeeld 10 jaar dus wilt verkopen, krijg je nog een groot deel van je investering terug!

Geld verdienen

Het is zelfs zo dat je met een eigen boot geld kunt verdienen! Je gebruikt een boot namelijk niet iedere week. In de weekenden dat je hem dus niet gebruikt kun je hem verhuren aan andere mensen of een schippersbedrijf! Er zijn namelijk diverse schippersbedrijven die boten huren van particulieren. Ook kun je geld verdienen met het organiseren van vistochten als je zelf van vissen houdt.

Op vakantie wanneer je wilt

In de huidige Corona-situatie is het niet handig om lekker op vakantie te gaan. Voor sommige landen geldt bijvoorbeeld een in- en uitreisverbod, en verplichte quarantaine periode na aankomst. Daarnaast vinden veel mensen het niet fijn om nu in een vol vliegtuig te stappen. Met een eigen boot heb je hier allemaal geen last van. Je kunt namelijk op vakantie gaan wanneer je wilt! Je hebt verder niks te maken met andere mensen. Je hoeft ook geen huisje of vlucht te boeken. Enkel je koffers inpakken, en je kunt op vakantie!

Een boot kopen

Zoals je ziet is een boot dus een betere investering dan je in eerste instantie zou denken. Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het kopen van een boot? Dan kun je bij Jachtmakelaardij Kappers terecht.

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.