Logo’s afdrukken op tassen is een geweldige manier om je merk en marketingcampagnes te promoten, maar het kan lastig zijn om het goed te doen. Of je nu plastic, milieuvriendelijk canvas of jute tassen bedrukt, het gaat erom dat het logo opvalt zonder afbreuk te doen aan het uiterlijk van de tas. 

Materiaal en drukproces

De kwaliteit van je bedrukte tas hangt niet alleen af van de afbeelding of tekst die erop gedrukt wordt, maar ook van het materiaal waarvan de tas gemaakt is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het materiaal bestand is tegen het drukproces, zodat de opdruk er niet alleen mooi uitziet, maar ook langdurig en goed blijft zitten. Denk hierbij aan stevige en duurzame materialen, zoals katoen of canvas, die niet zomaar zullen scheuren of vervagen. Door aandacht te besteden aan het materiaal van de tas, kun je ervoor zorgen dat je bedrukte tas niet alleen functioneel is, maar ook een waardevol promotiemiddel is voor je bedrijf of merk. Een logo op tas bedrukken is dus makkelijker gezegd dan gedaan.

Opvallend maar eenvoudig logo

Wanneer je op zoek bent naar een logo ontwerp, kan het verleidelijk zijn om voor iets ingewikkelds te gaan. Maar soms is minder echt meer. Het kiezen van een eenvoudig maar opvallend logo ontwerp kan juist hetgeen zijn wat je bedrijf nodig heeft om op te vallen tussen de concurrentie. Denk aan grote merken zoals Nike en Apple – zij gebruiken ook allemaal minimalistische logo’s. Het gaat erom dat het ontwerp gemakkelijk te herkennen is en een gevoel van professionaliteit uitstraalt. Houd dat in gedachten wanneer je de perfecte keuze maakt voor jouw bedrijf.

Grootte

Het logo van een tas kan een belangrijke rol spelen bij het bepalen van het merkimago en de herkenbaarheid van het product. Maar het is niet alleen belangrijk om te bedenken welk ontwerp je wilt gebruiken, maar ook om te bepalen hoe groot het logo moet zijn. Afhankelijk van de grootte van de tas en het beoogde gebruik, kan een groot logo imponeren of juist onhandig zijn. Een kleine tas met een groot logo kan er bijvoorbeeld wat overdreven uitzien, terwijl een grote tas met een klein logo misschien niet genoeg opvalt. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de verhoudingen en de doelgroep van de tas, voordat je het definitieve ontwerp vastlegt.

Bron: Bedrukken

Over de auteur

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.