De verkoop van uw bedrijf is in goede handen

Goed advies

Als u een eigen bedrijf heeft dat u graag wilt verkopen, dan komen daar een heleboel verschillende dingen bij kijken. Zelfs dingen waar u in eerste instantie misschien niet bij stilstaat. Een van de belangrijkste dingen is de waarde meting van het bedrijf. Uiteraard kunt u ook denken aan de overdracht van personeel en het pand zelf. Aangezien er bij de verkoop van een bedrijf veel komt kijken, kan het handig zijn om eventueel een adviseur in te huren. Deze adviseur heeft vaak een gespecialiseerde kennis die zich focust op de verkoop van een bedrijf en de dingen die daar verder bij komen kijken. Hierdoor weet u zeker dat alles goed geregeld wordt en dat u niets vergeet bij de verkoop van uw bedrijf.

Leestip: Je bedrijf verkopen wegens naderend pensioen: hulpgids

Het verkoopproces

Het is belangrijk om iedere fase van het verkoopproces duidelijk zichtbaar te hebben zodat u de beste keuzes kunt maken. Het belangrijkste is de voorbereiding. Denk hier bijvoorbeeld aan een accurate opzet van de financiële resultaten van de onderneming, de totale bedrijfswaarde en de mogelijke vraagprijs. Evenals de rest van het belang van de voortzetting van het bedrijf, zoals documentatie, aangenomen personeel en de leveranciers met wie u een overeenkomst heeft afgesloten. Zodra alle informatie duidelijk is en de voorbereiding rond is, kan er een propositie plaatsvinden voor de verkoop van het bedrijf. Hierbij is de waarde van het bedrijf en de gewenste verkoopprijs van belang.

Als het bedrijf eenmaal te koop is gezet, is het natuurlijk belangrijk om de verkoop te promoten bij potentiele kopers en eventuele onderhandelingen aan te gaan met deze geïnteresseerde. Als deze belangrijke beslissingen zijn genomen en dat tot een verkoop van het bedrijf leidt, dan is het tijd voor de overdracht. Hierbij komen nog steeds veel verschillende dingen kijken en ook hierbij kan een adviseur goed van pas komen.

Uitgelicht: Je zaak zelf verkopen doe je zó

Hulp met een goed gevoel

De verkoop van een bedrijf kan soms lang duren en er kunnen verschillende obstakels ontstaan op het pad naar de verkoop. Om u als eigenaar goed te kunnen helpen, zijn er verschillende adviseurs en adviesbureaus. Deze organisaties hebben experts in dienst die u met hun gespecialiseerde kennis op ieder punt goed kunnen helpen. Dit kan een heleboel ingewikkeld werk wegnemen, waardoor u met een gerust en ontspannen gevoel de verkoop van uw bedrijf kunt afronden. Het vinden van een juist adviesbureau, die goed bij u past, kan een hoop werk schelen en zal leiden tot het gewilde en uiteindelijke gewenste resultaat.